Kaupungit ja kunnat
Palloliiton ja sen jäsenseurojen yhteistyö kaupunkien ja kuntien kanssa.
Kaupungit ja kunnat
Tietoa Palloliiton Kaupunkikumppanuuksista, yhteistyöstä olosuhdekehitykseen liittyen sekä tietoa jalkapallon yhteiskunnallisesta vaikutuksesta. Palloliitto ja sen jäsenseurat tekevät tiivistä yhteistyötä kaupunkien ja kuntien kanssa edistäen asukkaiden hyvinvointia ja harrastusmahdollisuuksia. Mikäli olet kiinnostunut koulu- ja päiväkotiyhteistyöstä, löydät lisää tietoa Koulu- ja päiväkotijalkapallo -sivuilta.
Lisätietoja kaupunki- ja kuntayhteistyöstä saat alueesi aluepäälliköltä, yhteystiedot löytyvät sivun alaosasta.
Kaupunkikumppanuudet
Suomen Palloliitto on tiivistänyt viime vuosina yhteistyötä kuntien kanssa neuvottelemalla ja sopimalla kumppanuuksia. Hyvät kokemukset ja kaupunkien positiivinen vastaanotto ovat rohkaisseet liittoa tavoittelemaan kumppanuutta kaikkien Suomen suurimpien kaupunkien (C22) kanssa. Jalkapallo ja futsal haluavat kantaa yhteiskuntavastuuta lasten ja nuorten liikuttamisen sekä harrastusolosuhteinen lisäksi myös laajemmin yhteiskunnassa. Tulokset vaativat entistä laajempaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken ja kunnat ovat yksi jalkapalloperheen tärkeimmistä kumppaneista.
Yhteistyö konkretisoituu säännöllisen yhteydenpidon kautta, jossa Palloliiton tehtävänä on koota paikallisten seurojen näkemyksiä ja edustaa vuoropuhelussa jäsenseurojaan tasapuolisesti. Paikallisten seurojen tarpeet ja kunnan strategisten tavoitteiden toteutumista edistetään yhdessä rintamassa ja ennen kaikkea säännöllisesti. Kumppanuuden kautta kunnat ovat voineet kohdistaa entistä tehokkaammin resurssejaan käyttäen apunaan Palloliiton tuottamaa informaatiota sekä seurojen aktiivisempaa toimintaa.
Palloliiton organisaatiouudistuksen ja uuden strategian myötä vaikuttaminen sekä entistä tiiviimpi yhteistyö kuntien ja kaupunkien kanssa on ollut yksi keskeinen tavoitteemme. Haluamme yhdessä seurojemme kanssa tehdä osamme suomalaisten liikkumattomuuden ratkaisemiseksi.
Palloliiton Kaupunkikumppanit
Jyväskylä
Turku
Joensuu
Lappeenranta
Tampere
Porvoo
Kotka
Lahti
Pori
Vaasa
Vantaa
Rovaniemi
Kouvola
Oulu
Mikkeli
Helsinki
Hämeenlinna
Seinäjoki
Espoo
Salo
Kokkola
Lisäksi Palloliitto neuvottelee muiden C22-kaupunkien kanssa ympäri Suomen, ja tavoitteena on julkistaa ja edelleen kehittää lisää kumppanuuksia lähitulevaisuudessa.
Ajankohtaista kaupungeille ja kunnille
Jalkapallo tekee hyvää | Timo Koivisto, Jyväskylän kaupunginjohtaja
Suomen Liikuntapääkaupunki Jyväskylä panostaa satoja miljoonia euroja urheiluun.
Liikuntapääkaupunki, jos sen tiivistää, tarkoittaa sitä, että Jyväskylässä panostetaan liikuntaan sekä resursseja että osaamista. Se on yksi meidän strategian kärjistä. Niin ei taida ihan kovin monella suomalaisella kaupungilla olla.
Olosuhdeyhteistyö
Suomen Palloliitto ja suomalaiset jalkapalloseurat ovat aktiivisia ja arvostettuja yhteiskunnallisia toimijoita paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Jalkapallo rakentaa yhdessä julkisten (kunnat, aluehallinto, valtionhallinto) ja yksityisten (rakennusyritykset, suunnittelutoimistot, tavarantoimittajat…) yhteistyökumppaneidensa kanssa mahdollisuuksia suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen rakentamalla liikuntaolosuhteita jalkapallostadioneista lähiliikuntapaikkoihin. Maamme suurimpana jalkapallo kantaa yhteiskuntavastuuta olosuhdetyön lisäksi myös ympäristönsuojelun ja kestävän kehityksen hankkeiden tukemisessa.
Olosuhteiden kehittäminen
Tietoa jalkapallo- ja futsal-olosuhteiden kehittämisestä
Seurojen yhteiskunnallinen merkitys
Investointi jalkapalloon on sijoitus suomalaisten hyvinvointiin. UEFA SROI -mallinnus on työkalu valtakunnalliseen ja paikalliseen vaikuttamiseen tutkitun tiedon avulla. Mallinnuksen tavoitteena on osoittaa kuinka jalkapallo edistää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä suomalaisessa yhteiskunnassa. Täältä löydät eri seurojen esimerkkejä toiminnan taloudellisesta, sosiaalisesta ja terveydellisestä merkityksestä eri kaupunkien yhteisöille.
Seurojen yhteiskunnallinen merkitys
Tutkittua tietoa jalkapallon vaikutuksesta yhteiskuntaan UEFA SROI mallinnuksen avulla
Alueellisesta yhteistyöstä vastaavat aluepäälliköt, joilta voi kysyä lisätietoja
Taneli Haara
Aluepäällikkö, eteläinen alue | Seurakehittäjä, Eteläinen
+358408280746
taneli.haara@palloliitto.fiAlueen koordinointi, alueellinen vaikuttaminen, olosuhdekehitys, viestintä, palkitseminen ja huomionosoitukset, seurakehitystehtävät
Alueen hallinnon, alueparlamentin ja lähipalvelujen koordinointi, alueellinen vaikuttaminen, olosuhdekehitys, viestintä, palkitseminen sekä huomionosoitukset
Alueen hallinnon, alueparlamentin ja lähipalvelujen koordinointi, alueellinen vaikuttaminen, olosuhdekehitys, viestintä, palkitseminen sekä huomionosoitukset
Pohjoisen alueen koordinointi, seurapalvelut alueella, alueellinen vaikuttaminen, olosuhdekehitys, viestintä, palkitseminen sekä huomionosoitukset