Teemu Pukki teki tehokkaan paluun kentille

Minnesota Unitedin kärkimies palasi kuukauden tauon jälkeen tositoimiin ja onnistui heti maalinteossa. Robin Lod sai puolestaan hienon kunnianosoituksen MLS:ssä. Lue Huuhkajien viikkokatsaus!

Teemu Pukki maalasi myös Portugalia vastaan.Kuva: Ⓒ Jimi Soinila /SPL

9.7.2024 klo 10:11

Teemu Pukki palasi pienen loukkaantumisen jälkeen tyylikkäästi tositoimiin, kun hän viimeisteli Minnesota Unitedille maalin LA Galaxyn vieraana. Pukki tuli ottelussa tunnin kohdalla vaihdosta kentälle – Minnesota kärsi lopulta katkeran 1–2-tappion.

Samalla Pukki katkaisi pitkän maalittoman putkensa Unitedin paidassa. Edellisen kerran hän osui maaliskuussa Orlandoa vastaan tehdessään kaksi maalia. Yhteensä Pukin tilillä on kolme sarjamaalia.

Koko ottelun ja hienon kauden pelannut Robin Lod sai hienon kunnianosoituksen, kun suomalainen valittiin MLS:n tähdistöotteluun. MLS:n tähdistöjoukkue kohtaa ottelussa Meksikon liigan parhaat.

MLS:ssa joukkueet olivat tositoimissa kahdesti viikon aikana – viikon aiemmassa ottelussa Minnesota hävisi Vancouver Whitecapsille 1–3. Lod pelasi jälleen koko ottelun. Minnesotalle tappio oli jo kuudes peräkkäinen. Joukkue on samalla luisunut seitsemänneksi.

Suomalaispelaajat olivat isossa roolissa, kun Charlotte ja Inter Miami iskivät yhteen Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä. Taylor viimeisteli Inter Miamin avausmaalin 30. minuutilla 2–1-voitossa. Jere Uronen puolestaan syötti Charlotten ainokaisen. Uronen urakoi koko pelin, ja Taylor tuli 20 minuuttia ennen loppua vaihtoon.

Inter Miamin neljän peräkkäisen 2–1-voiton putki katkesi viikonloppuna tylyllä tavalla, kun Cincinnati oli kärkikamppailussa vahvempi murskalukemin 6–1. Taylorille kertyi tällä kertaa 66 minuuttia. Tappion myötä Inter Miami putosi itäisessä konferenssissa toiseksi.

Matti Peltolan DC United putosi itäisessä konferenssissa viimeiseksi Cincinnatille (2–3) ja Orlando Citylle (0–5) koettujen tappioiden jälkeen. Peltola pelasi molemmissa otteluissa täydet minuutit. DC United on tuskaillut 11 ottelua peräkkäin ilman voittoa.

Lassi Lappalainen pääsi reiluksi puoleksi tunniksi kentälle, kun Montreal hävisi New York Citylle 0–2. Viikonloppuna Lappalainen sai komennuksen avauskokoonpanoon pelaten reilun tunnin 1–1-tasapelissä Vancouver Whitecapsia vastaan. Montreal on itäisessä konferenssissa viidentenä.

Leo Väisänen pääsi puolestaan juhlimaan voittoa Austinin voittaessa New York Cityn 2–1. Väisänen tuli 68. minuutilla kentälle – Alexander Ring sai vastuuta koko ottelun.

Allsvenskanissa palattiin kesätauon jälkeen tositoimiin, ja Leo Walta iski kauden avausmaalinsa venyttäessään verkkoa entistä seuraansa Mjällbytä vastaan. Tästä huolimatta Sirius joutui tyytymään 2-3-tappioon. Walta sai tililleen koko pelin.

Miro Tenhon Djurgården pääsi juhlimaan 3–1-voittoa IFK Norrköpingiä vastaan. Tenho luuti vieraiden alakerrassa koko pelin. Djurgården on sarjassa toisena ja Sirius löytyy sijalta 11.

Norjassa Hugo Keto joutui antautumaan kertaalleen Sandefjordin napatessa pisteen Strömsgodsetin vieraana 1–1-tasapelillä. Pisteestä huolimatta Sandefjord jatkaa sarjassa jumbosijalla.

Huuhkajien rintamalta kuuluu myös sopimusuutisia. Alkuvuoden Romaniassa Universitatea Craiovassa pelannut Pyry Soiri on tehnyt sopimuksen kreikkalaisjoukkue Athens Kallithean kanssa. Kallithea nousi viime kauden päätteeksi Kreikan pääsarjaan.

Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemen seurajoukkueura jatkuu niin ikään Kreikassa. Niemi on tehnyt sopimuksen Kreikan pääsarjaseura Volosin kanssa. Joukkuetta valmentaa Pikkuhuuhkajista, HIFK:sta ja SJK:sta tuttu Joaquin Gomez.