Robert Taylor iski maalin – Joel Pohjanpalo palasi kentille

Eurokentillä Kaan Kairisen Sparta Praha raivasi tiensä Mestarien liigaan – myös Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan liigavaiheessa nähdään suomalaisväriä. Lue Huuhkajien viikkokatsaus!

Taylor kunnostautui viikonloppuna "supervaihtomiehenä".Kuva: Inter Miami CF

2.9.2024 klo 15:57

Robert Taylor palasi maalikantaan, kun mies sinetöi Inter Miamin voiton Chicago Firen vieraana. Taylor viimeisteli loppulukemat 3–1-voitossa. Suomalainen tuli lisäajalla kentälle, ja vain pari minuuttia myöhemmin verkko heilahti. Maali oli Taylorille kauden viides – samalla hän teki uuden yhden kauden maaliennätyksensä MLS:ssa. Miami jatkaa itäisen konferenssin kärkipaikalla.

Robin Lod teki esityön Minnesota Unitedin avausmaaliin 2–1-voitossa San Jose Earthquakesin vieraana. Maalisyöttö oli Lodille jo kauden 12. – vain kolme MLS-pelaajaa on alustanut enemmän maaleja. Lod tuli lisäajalla vaihtoon ja Teemu Pukki oli ottelun penkillä. Minnesota nousi samalla yhdeksänneksi läntisessä konferenssissa.

Lassi Lappalainen juoksi kentälle viimeiseksi reiluksi puolituntiseksi, mutta se ei riittänyt kääntämään Montrealin kelkkaa 1–4-tappiossa Cincinnatin vieraana. Montreal on itäisessä konferenssissa 12. sijalla.

Matti Peltolan DC Unitedin nousuvire sai jatkoa, kun Toronto kaatui vieraskentällä lukemin 3–1 – Peltola urakoi täyden pelin. DC United nousi samalla Montrealin ohi sijalle 11.

Jere Urosen urakointi ei kantanut hedelmää, kun Charlotte taipui kotonaan Atlanta Unitedille maalein 0–1. Charlotte on itäisessä konferenssissa kuudentena.

Joel Pohjanpalo debytoi Serie A:ssa, kun hyökkääjä teki paluun pelikentille loukkaantumisen jälkeen. Pohjanpalon paluu ei riittänyt siivittämään Veneziaa pisteille Torinon hakiessa 1–0-vierasvoiton. Pohjanpalolle kertyi debyytissään 76 minuuttia, ja Jesse Joronen torjui tuttuun tapaan Venezian maalilla.

Lukas Hradecky ei ollut Bayer Leverkusenin kokoonpanossa, kun joukkueen huima tappiottomien Bundesliiga-otteluiden putki katkesi 2–3-häviöllä Leipzigia vastaan. Fredrik Jensen pelasi puolestaan avauspuoliajan Augsburgin hävitessä Heidenheimin vieraana tylysti 0–4.

2. Bundesliigassa Eintracht Braunschweig taipui kotonaan Karlsruhelle 1–2. Robert Ivanov tuli lisäajalla vaihtoon. Braunschweig on hävinnyt alkukauden kaikki ottelunsa.

Daniel Håkansin Lech Poznan jatkaa Puolan liigan kärkipaikalla voitettuaan Stal Mielecin 2–0. Avauskokoonpanossa ollut Håkans pelasi tunnin.

Benjamin Källman alusti Cracovian maalin, mutta Radomiak Radom oli kotonaan vahvempi numeroin 2–1. Källman on alkukaudella viimeistellyt kolme maalia ja syöttänyt neljä osumaa. Hyökkääjä pelasi koko ottelun Arttu Hoskosen seuratessa peliä penkiltä.

Oliver Antman oli ensimmäistä kertaa Go Ahead Eaglesin avauskokoonpanossa, mutta PSV oli kotonaan vahvempi lukemin 3–0. Antman otettiin vaihtoon 82. minuutilla. Samoin luvuin joutui taipumaan myös Juho Talvitien Heracles Almelo, kun joukkue kohtasi Zwollen vieraissa. Talvitie kirjautti tililleen 71 minuuttia.

Belgian liigassa Casper Terho urakoi täydet minuutit Royal Union Saint-Gilloisen pelatessa maalittoman tasapelin Anderlechtia vastaan. Saint-Gilloise on tasaisessa sarjassa kahdeksantena kaksi pistettä kärkipaikasta.

Glen Kamara tuli 72. minuutilla vaihtoon Rennesin hävitessä Reimsin vieraana 1–2. Rennesin saldo kolmen pelin jälkeen on voitto ja kaksi tappiota.

Sarjaporrasta alempana Tuomas Ollilan Paris FC porskuttaa puhtaalla pelillä voitettuaan Clermontin 1–0. Avauskokoonpanossa ollut Ollila tuli viimeisellä kympillä vaihtoon.

Djurgården taipui Allsvenskanin kärkikamppailussa Malmölle 0–4. Rasmus Schüller pelasi koko pelin kuin myös tuore Huuhkaja Adam Ståhl sekä kesän siirtoikkunassa joukkueeseen liittynyt Santeri Haarala. Miro Tenho tuli kentälle toiseksi puoliajaksi.

Niilo Mäenpää pelasi tunnin, kun Halmstad hävisi Mjällbyn vieraana 1–3. Timo Stavitski oli isäntien avauksessa pelaten 69 minuuttia. Halmstad on sarjassa 13. ja Mjällby neljäntenä Djurgårdenin takana.

Leo Walta kirjautti täydet minuutit Siriukksen hakiessa Västeråsin vieraana 2–1-voiton. Sirius jatkaa sarjassa yhdeksäntenä.

Tanskalaisseura Vejleen lainalle siirtynyt Richard Jensen debytoi uuden seuransa riveissä Lyngbytä vastaan. Vejle hävisi 0–1 Jensenin juostessa vaihtoon kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Vejle on pisteittä viimeisenä.

Sandefjord jatkaa nousuaan Norjan liigan häntäpäässä hakiessaan 1–1-tasapelin HamKamin vieraana. Hugo Keto torjui tuttuun tapaan Sandefjordin maalilla. Tasapelin myötä Sandefjord nousi karsijan paikalle.

Sparta Praha porskuttaa Tshekin liigassa tappioitta kaadettuaan Hradec Kraloven lukemin 2–0. Kaan Kairinen sai vastuuta koko pelin.

Topi Keskinen oli Aberdeenin avauskokoonpanossa, kun joukkue otti lisäajan maalilla maukkaan 1–0-voiton Ross Countyn vieraana. Aberdeen jatkaa Celticin tapaan puhtaalla pelillä. Keskinen pelasi 71 minuuttia.

Englannin League Onessa Ilmari Niskasen Exeter City teki paluun voittokantaan kaataessaan Boltonin 2–0. Niskanen pelasi vieraiden rivieissä koko pelin. Exeter on sarjassa kymmenentenä.

Tomas Galvez pelasi avausjakson, kun LASK hävisi kotonaan Wolfsbergille 1–5. LASK on kerännyt viidestä sarjaottelustaan vain kolme pistettä, ja joukkue viruu toiseksi viimeisenä.

Unkarin liigassa Puskas Akademia koki kauden avaustappionsa, kun Paks oli kotonaan vahvempi lukemin 2–1. Urho Nissilä tuli 68. minuutilla vaihtoon, ja Mikael Soisalo juoksi kentälle toisen puoliajan alussa.

Sparta Praha Mestarien liigaan

Viime viikolla saatiin myös eurocupien karsintaottelut päätökseen. Kairisen ja Tim Sparvin Sparta Praha raivasi tiensä Mestarien liigan mestaruusvaiheeseen kaatamalla kotonaan Malmön 2–0 ja edeten jatkoon yhteismaalein 4–0. Kairinen pelasi täydet minuutit molemmissa otteluissa.

Viikolla arvottiin myös uudistuneen Mestarien liigan otteluita – tammikuun lopussa nähdään mahdollinen suomalaiskohtaaminen, kun Sparta matkustaa Hradeckyn Bayer Leverkusenin vieraaksi. Mestarien liigassa nähdään myös Viljami Sinisalon Celtic sekä Niklas Pyyhtiän Bologna.

Galvezin LASK puolestaan taipui Steaua Bukarestin vieraana 0–1 (yhteismaalit 1–2) eikä selvinnyt näin ollen Eurooppa-liigan liigavaiheeseen. Galvez ei pelannut ottelussa. LASK:n pelit jatkuvat Konferenssiliigan puolella.

Konferenssiliigassa nähdään myös vahvan maajoukkue-edustuksen omaava HJK, joka puristi jatkoon färsaarelaista Klaksvikia vastaan yhteismaalein 4–3. Djurgården eteni myös liigavaiheeseen, kun se kukisti Mariborin vieraskentällä lukemin 1–0 (yhteismaalit 2–0). Ståhl pelasi vierasottelussa koko pelin, Schüller tuli vaihtoon avausjaksolla ja Tenho oli penkillä.

Nissilän ja Soisalon Puskas Akademia koki kirvelevän putoamisen, kun joukkue hävisi rangaistuspotkukilpailussa Fiorentinalle luvuin 4–5. Italiassa pelattu avausosa päättyi 3–3 ja toinen osaottelu 1–1. Nissilä pelasi toisessa osassa koko pelin, ja Soisalo tuli vaihtoon pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Eurooppa-liigan liigavaiheessa nähdään tällä kaudella mukavasti suomalaisväriä – Terhon Royal Union Saint-Gilloise, entisen Huuhkaja-kapteeni Niklas Moisanderin Malmö sekä Pikkuhuuhkajien Adam Marhievin RFS selvittivät tiensä liigavaiheeseen.