Naisten Futsal-Liiga: EBK yllätti GFT:n Espoon paikalliskamppailussa

Naisten Futsal-Liigan päivän ainoa ottelu nähtiin Espoossa. Paikalliskamppailun voittajaksi selviytyi jännittävien vaiheiden jälkeen EBK, joka yllätti upeasti GFT:n voittomaalikilpailun myötä maalein 3-2.

EBK yllätti GFT:n Espoossa. Arkistokuva.Kuva: Kalevi Hämäläinen

12.1.2023 klo 21:45

Otteluiden tilastot
Sarjataulukko
Tulevat ottelut

Tulokset to 12.01.2023:
GFT - EBK 2-3 (0-1 vm.), 2-2 ja., 2-2 (1-2)

Espoon paikallisottelu päättyi EBK:n juhliin

Espoon Opinmäessä pelattiin torstaina kauden toinen Espoon paikallisottelu. Syyskaudella sarjan kärkikastiin lukeutuva GFT oli voittanut maalein 5-1, mutta tällä kertaa osat vaihtuivat. Tasaisen ottelun jälkeen EBK pääsi juhlimaan kahta tärkeää sarjapistettä, kun ottelu päättyi vieraiden voittoon lukemin 2-3 (0-1 vm.), 2-2 ja., 2-2 (1-2) voittomaalikilpailun jälkeen.

Ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue GFT, kun Sandra Lind onnistui Emilia Jokisalon syötöstä ajassa 10:19. EBK ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tuli tasoihin jo seuraavalla minuutilla. Marika Eerikäisen pitkä syöttö yllätti GFT-puolustuksen, ja Emilia Jaatinen pääsi tasoittamaan pelin taitavalla laukauksellaan. Tauolle siirryttiin yllättäen EBK-johdossa kun Jaatinen onnistui toistamiseen - ajassa 15:04 syntynyt 1-2 -maali tuli GFT-puolustuksen suosiollisella avustuksella.

Toiselle jaksolle tuli nälkäinen kotijoukkue, ja se saikin kovan yrityksen jälkeen kaivatun tasoituksen ajassa 27:17, kun pallo pomppi Jokisalon laukauksen jälkeen EBK:n omasta pelaajasta tolppien väliin. Kotiyleisö odotti GFT:n painelevan samaa vauhtia voittoon, mutta EBK pelasi tänään erinomaisen ottelun - se esiintyi ennakkoluulottomasti sekä rohkeasti, ja venytti pelin ansaitusti jatkoajalle näissä 2-2 -tasalukemissa.

Lopulta jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, vaan sitä jouduttiin hakemaan mahdollisimman pitkän kaavan kautta voittomaalikilpailusta. Vierasjoukkueen sankariksi nousi Sanni Keränen, joka onnistui ainoana pelaajana iskemään pallon verkkoon asti. EBK:n toinen sankari oli ehdottomasti joukkueensa parhaaksi valittu maalivahti Iida Peltola.

Voiton myötä EBK nousi pois sarjan jumbosijalta. Sillä on nyt viisi sarjapistettä, kun taas viimeiseksi pudonneella FTK-Torniolla pisteitä on kasassa neljä.