Kairinen maalasi Mestarien liigassa – Pohjanpalo Serie A:ssa

Kaan Kairinen avasi Mestarien liigan liigavaiheen komeasti maalilla ja Joel Pohjanpalo johdatti uransa ensimmäisellä Serie A -maalillaan Venezian kauden avausvoittoon. Myös Urho Nissilä ja Santeri Haarala onnistuivat maalinteossa.

Kaan Kairinen Sparta Praha -paidassa.Kuva: Ⓒ AC Sparta Praha /David Lejček

24.9.2024 klo 12:23

Mestarien liigassa saatiin liigavaihe käyntiin suomalaisittain upeissa merkeissä. Kairinen onnistui maalinteossa, kun Sparta Praha kaatoi avausottelussaan Salzburgin 3–0. Kairinen pelasi koko pelin. Samalla Kairisesta tuli 13. suomalaispelaaja, joka on onnistunut maalinteossa Mestarien liigassa. Hän liittyy kerhoon, jonka jäseniä ovat lisäksi Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Petri Pasanen, Niklas Moisander, Roman Eremenko, Hannu Tihinen, Mika Lehkosuo, Jari Ilola, Mika Kottila, Miika Koppinen, Joonas Kolkka ja Mika Väyrynen.

Lukas Hradecky puolestaan piti maalinsa puhtaana, kun Bayer Leverkusen haki selvän 4–0-voiton Feyenoordin vieraana.

Kairinen oli tehopäällä myös Tshekin liigassa, kun hän syötti Sparta Prahan avausosuman 2–0-voitossa Ceske Budejovicen vieraana. Kairinen otettiin vaihtoon vartti ennen loppua. Sparta jakaa kärkipaikkaa.

Bundesliigassa Hradecky joutui antautumaan kolmesti, mutta Bayer Leverkusen nousi lisäajalla 4-3-voittoon Wolfsburgia vastaan. Leverkusen jatkaa sarjassa toisena.

Fredrik Jensen palasi yhden ottelun tauon jälkeen takaisin pelikentille, mutta Augsburg hävisi kotonaan Mainzille 2-3. Jensen juoksi kentälle viimeiseksi kympiksi.

2. Bundesliigassa Robert Ivanov pääsi juhlimaan Eintracht Braunschweigin kauden avausvoittoa, kun Greuther Fürth kaatui 2–0. Ivanov luuti Braunschweigin alakerrassa koko pelin. Samalla joukkue nousi pois jumbopaikalta.

Joel Pohjanpalo sai Serie A -uransa avausmaalin vyölleen, kun Venezia FC nappasi kauden avausvoittonsa kaadettuaan Genoan 2–0. Pohjanpalon maali toi hieman balsamia haavoille, sillä hän ehti aiemmin epäonnistua rangaistuspotkussa. Nollapeli oli Jesse Joroselle kauden toinen.

Urho Nissilä ja Mikael Soisalo olivat Puskasin arkkitehteinä, kun joukkue jatkaa Unkarin liigan kärjessä kaadettuaan Fehervarin 3–0. Nissilä onnistui maalinteossa Soisalon syötöstä ja Soisalo sai syöttöpisteen myös Puskasin avausmaaliin. Nissilä puolestaan antoi syötön Puskasin kolmanteen osumaan. Maali oli Nissilälle kauden ensimmäinen Unkarin liigassa.

Benjamin Källman sai nimensä jälleen tehotilastoon, kun hän syötti Cracovian voittomaalin sen noustessa tappioasemasta 2–1-voittoon Puszcza Niepolomicen vieraana. Källmanilla on tämän kauden osalta koossa kolme maalia ja peräti viisi syöttöä yhdeksässä ottelussa. Arttu Hoskonen oli vaihdossa. Cracovia jatkaa Puolan liigassa kakkospaikalla.

Hollannin liigassa Oliver Antman tuli 20 minuuttia ennen loppua vaihtoon, kun Go Ahead Eagles pelasi kotonaan 1–1-tasapelin Ajaxia vastaan. Kotkat liihottavat kymmenennellä sijalla.

Juho Talvitie pelasi puolestaan viimeiset 20 minuuttia, kun Heracles Almelo avasi kauden voittotilinsä kaataessaan NAC Bredan 2–1. Heracles nousi samalla pois karsijan paikalta.

Belgian liigassa Casper Terho pelasi koko pelin maalittomassa tasapelissä Standard Liegeä vastaan. Union Saint-Gilloisen sijoitus on tällä hetkellä 12, mutta Belgian liiga on äärimmäisen tasainen ja kakkospaikkaan on matkaa ainoastaan kolme pistettä.

Skotlannissa Topi Keskisen Aberdeen eteni liigacupissa välierään voitettuaan Spartansin selvästi 4–0. Keskinen tuli tauon jälkeen vaihtoon.

Ilmari Niskanen tarjoili syötön Exeterin toiseen maaliin 2–0-voitossa Stevenagea vastaan. Niskanen sai tililleen täydet minuutit. Stevenage on League Onessa nyt 11.

Djurgården oli viikolla kahdesti pelikentällä. Kesän siirtoikkunan aikana joukkueeseen siirtynyt Santeri Haarala sai Allsvenskanissa maalitilinsä auki, kun Djurgården voitti Häckenin vieraskentällä 2–1. Adam Ståhl syötti Djurgårdenin toisen maalin. Viikonloppuna Djurgården puolestaan hävisi GAIS:n vieraana selvästi 0–3.

Miro Tenho ja Ståhl pelasivat Häckeniä vastaan koko pelin Haaralan tultua vartti ennen loppua vaihtoon. Rasmus Schüller tuli kentälle tunnin kohdalla. GAIS-ottelussa Schüller pelasi ensimmäisen puoliajan ja Ståhl sekä Haarala toisen. Tenho oli vaihdossa. Djurgården jatkaa sarjassa toisena.

Hugo Keto joutui antautumaan kolmesti, kun Sandefjord hävisi Tromsön vieraana 0–3. Sandefjord on Norjan liigassa karsijan paikalla.

Tanskan liigassa Richard Jensenin Vejle jatkaa edelleen pisteittä, kun Sönderjyske oli kotonaan vahvempi 2–1 voittomaalin syntyessä seitsemännellä lisäaikaminuutilla. Jensen sai vastuuta koko pelin.

Ranskan Ligue 2:ssa Tuomas Ollilan Paris FC koki toisen peräkkäisen tappionsa hävitessään Bastian vieraana 1–2. Ollila tuli vaihtoon vartti ennen loppua. Tappion myötä Paris putosi tasaisessa sarjassa jaetulta kärkipaikalta kuudenneksi.

Pyry Soiri tuli viimeisiksi minuuteiksi kentälle, kun Athens Kallithea puristi maalittoman tasapelin paikallisvastustaja AEK:ta vastaan. Kallithea on Kreikan liigassa sijalla 11.

USA:n MLS:ssä osa joukkueista urakoi kahdesti viime viikon aikana.

Robert Taylorin Inter Miami jatkaa itäisen konferenssin piikkipaikalla, vaikka jäi kahdesti viikon aikana tasapeliin. Ensin se pelasi Atlanta Unitedin vieraana 2–2-tasapelin ja viikonloppuna tuloksena oli 1–1-tasuri New York Cityn vieraana. Taylor oli molemmissa otteluissa avauskokoonpanossa tullen toisella puoliajalla vaihtoon.

Charlotte avasi viikkonsa 0–2-tappiolla Orlando Cityn vieraana, mutta palasi viikonloppuna voittojen tielle murjottuaan New England Revolutionin 4–0. Jere Uronen urakoi ensimmäisessä pelissä täydet minuutit ja seurasi toista penkiltä. Samalla Charlotte katkaisi kuuden voitottoman ja kolmen peräkkäisen tappio putken. Charlotte on itäisessä konferenssissa kuudentena.

Minnesota Unitedilla oli myös tappion ja voiton viikko. Ensin Minnesota hävisi kotonaan Cincinnatille 1–2, mutta haki viikonloppuna Sporting Kansas Citystä 2–0-voiton. Robin Lod syötti voitto-ottelussa Minnesotan molemmat maalit. Lodilla on koossa nyt 14 maalisyöttöä, jolla hän on MLS:n syöttötilastossa viidentenä. Lod oli Cincinnatia vastaan avauksessa tulleen vaihtoon viimeisellä kympillä ja Kansas Cityä vastaan hän juoksi kentälle tauon jälkeen. Teemu Pukki pelasi ensimmäisessä pelissä viisi minuuttia ja oli toisessa penkillä. Minnesota on läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä.

Austinin voitottomien otteluiden putki venähti neljään viikon aikana. Ensin se pelasi 1–1-tasapelin Los Angelesin vieraana ja hävisi viikonloppuna Teksasin derbyssä Houstonille 0–1. Leo Väisänen tuli tunnin kohdalla kentälle Los Angelesia vastaan, mutta seurasi tappio-ottelua penkiltä. Alex Ring oli avauksessa molemmissa otteluissa pelaten täydet minuutit. Austin on läntisessä konferenssissa 11.

Matti Peltola sai koko pelin tililleen, mutta DC United hävisi Philadelphia Unionille 0–4. DC on itäisessä konferenssissa 13.