Casper Terho juhli Belgian Super Cupin voittoa

Casper Terhon kausi sai lentävän startin Belgiassa, kun Royal Union Saint-Gilloise juhli Belgian Super Cupin voittoa. Teemu Pukki osui USA:ssa, kausi saatiin käyntiin Puolassa ja Tanskassa, Carljohan Eriksson debytoi Norjassa ja lisäksi kuultiin muutama herkullinen siirtouutinen. Lue Huuhkajien viikkokatsaus!

Casper Terho.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

22.7.2024 klo 11:26

Union Saint-Gilloise kohtasi Super Cupissa Club Bruggen ja nappasi 2–1-voiton. Terho juoksi kentälle 78. minuutilla.

Puolassa saatiin kausi käyntiin ja Benjamin Källman syötti Cracovian maalin 1–1-tasapelissä Piast Gliwicea vastaan. Källman sai tililleen täyden ottelun ja Arttu Hoskonen seurasi peliä vaihdosta.

USA:ssa Teemu Pukki pääsi jälleen maalin makuun, kun hän viimeisteli Minnesota Unitedille maalin Robin Lodin syötöstä, mutta Matti Peltolan DC United nousi loppuhetkillä 3–2-voittoon. Lod pelasi koko pelin, Pukki tuli kentälle 73 minuutilla ja Peltola otettiin vaihtoon tunnin kohdalla.

Viikon toisessa ottelussa Minnesota palasi takaisin voittojen tielle yhdeksän ottelun tauon jälkeen voitettuaan San Jose Earthquakesin 2–0. Lod sai jälleen tililleen täydet minuutit ja Pukki tuli kentälle vartti ennen loppua. Minnesota on läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä.

Robert Taylorin Inter Miami jatkaa itäisessä konferenssissa kärkipaikalla napattuaan viikolla kaksi voittoa. Ensin kaatui Toronto 3–1 ja viikonloppuna se voitti Chicago Firen 2–1. Taylor tuli Torontoa vastaan kymmenen minuuttia ennen loppua kentällä ja Chicagoa vastaan hän syötti joukkueensa avausmaalin kirjauttaen 70 minuuttia. Toronto-ottelu oli Taylorille sadas peli Inter Miamin riveissä.

Leo Väisänen pelasi koko pelin, kun Austin taipui Teksasin derbyssä Dallasille 1–3. Alex Ring pelasi viimeisen vartin. Viikon toisessa ottelussa Austin pelasi kotonaan 2–2-tasapelin Jere Urosen Charlottea vastaan. Ring vastasi Austinin avausmaalista ja Uronen uurasti tuttuun tapaan täydet minuutit. Väisänen oli penkillä. Austin on läntisessä konferenssissa kymmenentenä.

Charlotten viikon ensimmäinen ottelu päättyi myös tasapeliin, kun se kohtasi Columbus Crew'n. Uronen tuli 69 minuutilla vaihtoon 1–1-tasapelissä. Charlotte on idässä kuudentena.

Rasmus Schüller teki paluun Djurgårdenin kokoonpanoon, mutta ei käynyt vielä kentällä, kun Djurgården taipui Kalmarin vieraana 1–2. Miro Tenho tuli ensimmäisen puoliajan lisäajalla kentälle. Kalmarin riveissä Simon Skrabb oli avauksessa, mutta tuli vaihtoon 20. minuutilla. Saku Ylätupa juoksi kentälle pari minuuttia ennen loppua. Djurgården jatkaa sarjassa toisena. Kalmar on karsijan paikalla 14.

Leo Walta maalasi Siriuksen avausmaalin, mutta Malmö nousi kahdesti tappioasemasta voittaen lopulta 4–3. Walta urakoi täydet minuutit. Sirius on yhdeksäntenä.

Carljohan Eriksson debytoi Sarpsborgin maalilla 1–1-tasapelissä Brannia vastaan. Sarpsborg on Norjan liigassa karsijan paikalla sijalla 14.

Sarjaporrasta alempana Daniel Håkansin Vålerenga jatkaa sarjan kärjessä voitettuaan Startin 2–1. Håkans juoksi vaihtoon 72 minuutin kohdalla.

Oliver Antman oli avauskokoonpanossa, kun FC Nordsjälland avasi kautensa Tanskan liigassa selvällä 3–0-voitolla Aalborgista. Antman sai vastuuta 66 minuuttia.

Siirtomarkkinoilla nähtiin muutama mairea siirtouutinen. Glen Kamara siirtyy Leedsistä Ranskan liigassa pelaavan Stade Rennaisin riveihin. Keskikenttäpelaaja on solminut seuran kanssa neljän vuoden sopimuksen. Viime kaudella Rennes sijoittui sarjassa kymmenenneksi.

Viljami Sinisalon ura puolestaan jatkuu Skotlannin jättiseura Celticissä. Sinisalo on tehnyt hallitsevan mestarin kanssa viiden vuoden sopimuksen. Sinisalo siirtyy glasgowlaisseuraan Aston Villasta.

Juho Talvitie sen sijaan viettää tulevan kauden lainalla hollantilaisseura Heracles Almelossa. Samalla hän jatkoi sopimustaan belgialaisen Lommelin kanssa neljällä vuodella.