FC Honka T18 voitti Regions Cupin

Naisten Regions Cupin finaali 2024 pelattiin Tammelan Stadionilla 22.9. FC Honka T18 voitti NJS:n 2-0.

FC Honka T18 pääsi juhlimaan Regions Cupin voittoa.

22.9.2024 klo 16:21

Jännittävä Roots Cupin finaali oli pelattu ja Tammelan Stadionilla järjestetyn Suomen Cupin superviikonlopun sunnuntaipäivä 2024 jatkui Regions Cupin merkeissä. FC Hongan alle 18-vuotiaiden joukkue kohtasi Nurmijärven Jalkapalloseuran. Voittajasta kruunattaisiin kilpailun historian toinen voittaja - vuonna 2023 voiton nappasi Olympiastadionilla HJK T18.

Hongan T18-joukkue oli päässyt finaaliin kaatamalla Roots Cupin välierässä juuri hallitsevan mestarin HJK T18:n. Suomen Cupissa se oli päihittänyt HJK Akatemian ja KTP:n ennen tappiota Hongan edustusjoukkueelle.

Kapteeni Matilda Korpela kertoi, että joukkueessa oli hyvä fiilis ennen finaalia.

- Hyvä fiilis. Ollaan treenattu tätä varten ja ollaan valmiita. Pelataan honkalaista jalkapalloa ja ollaan yhtenäinen joukkue. Olisi se Regions Cup hieno voittaa, Korpela sanoi.

Viime kaudella KuPS:ssa Suomen mestaruuden voittaneen Pauliina Miettisen valmentama NJS oli puolestaan päässyt Regions Cupissa finaaliin voittamalla Suomen Cupissa TiPS:n, LoPan, PKKU T18:n ja NuPS:n ennen puolivälierissä tullutta 2-4-tappiota PK-35 Vantaata vastaan. Regions Cupin välierissä se voitti SJK-j:n.

Kapteeni Paula Kantelinen kertoi, että Nurmijärveltä Tampereelle tultiin tietysti voittamaan.

- Ollaan kentällä tosi yhtenäinen joukkue. Regions Cupin voittaminen on meille iso tavoite, Kantelinen virkkoi.

FC Hongan T18-joukkueen avauskokoonpano Regions Cupin finaalissa 2024.Kuva: Jyri Sulander

Kuten superviikonlopun muutkin ottelut, päästiin myös Regions Cupin finaali pelaamaan kauniissa syyssäässä. Ottelu sai Hongan kannalta vahvan alun. Melissa Ahlroos laukoi terävästi pallon ylärimaan ja ripareista Isabella Hakuli iski pallon sisään.

15. minuutilla Nea Ikonen kokeili kaukaa, mutta pallo meni ohi maalin. Heti seuraavalla minuutilla NJS:n Dolma Gurung pääsi toisessa päässä laukomaan kaukaa - Hongan maalivahdilla oli helppo työ torjua Gurungin yritys. Kohta tapahtui taas Hongan hyökkäyspäässä, kun Hakuli laukoi osuen tällä kertaa tolppaan.

30 minuutin tienoilla NJS:n Nea Ruupunen laukoi kaukaa, mutta Hongan maalilla Isa Schalinilla oli helppo työ torjua tämän kaukolaukaus. Toinen Hongan maali syntyi 33. minuutilla. Alina Haapaniemen potku näytti keskitykseltä, mutta oli itse asiassa laukaus ja lipsahti Sini Kyllösen käsistä verkon perukoille.

Peli pysyi Hongan näpeissä myös ennen taukoa ja tauon jälkeen. Milja Terho harhautteli itsensä vetopaikalle 57. minuutilla ja ampui ohi etukulman. 72. minuutilla Veera Jääskä murtautui vasemmalta, mutta NJS-vahti Kyllönen torjui. 74. minuutilla NJS rakensi hyvän hyökkäyksen oikealta - vetopaikka rakentui kuitenkin vähän pieneen kulmaan, ja näin Erika Tuomisen laukaus jäi sivuverkkoon.

NJS ei kunnon loppukiriä saanut rakennettua, ja näin FC Honka T18 voitti Regions Cupin 2024 lukemin 2-0.