Ahtinen ja Rantala osuivat Superliigan avauksessa

Englannissa kausi käynnistyi suomalaisittain räväkästi, kun Olga Ahtinen ja Jutta Rantala onnistuivat heti maalinteossa.

Olga Ahtinen Tottenham-paidassa.Kuva: Tottenham Hotspur

24.9.2024 klo 12:23

Ahtinen iski sinetin Tottenhamin 4–0-voitolle Crystal Palacesta, kun hän laukoi päätöslukemat pari minuuttia ennen loppua. Hän oli ehtinyt olla kentällä vain reilun kympin tultuaan avausmaalin syöttäneen Eveliina Summasen tilalle. Milla-Maj Majasaari seurasi ottelua Crystal Palacen penkillä.

Leicesterin viime kauden parhaaksi pelaajaksi valitun Rantalan kausi sai vahvan startin, kun hän latasi joukkueensa ainokaisen 1–1-tasapelissä Liverpoolin vieraana. Rantala kirjautti heti kauden alkajaisiksi täydet peliminuutit.

Englannista kuului myös ikävämpiä uutisia, kun Championshipin London City Lionessesissa pelaavan Lotta Lindströmin kausi päättyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaa. Hyökkääjä loukkasi polvensa ja edessä on pitkä kuntoutusjakso.

Ruotsin Damallsvenskanissa Vilma Koiviston Linköping oli viikon aikana kahdesti tositoimissa. Viikko alkoi selvällä 2–5-tappiolla Djurgårdenin vieraana. Viikonloppuna Linköping kuittasi tappion kuitenkin 4–0-voitolla Trelleborgista. Koivisto kirjautti molemmissa peleissä täydet minuutit. Linköping on sarjassa kahdeksantena.

FC Rosengård on edelleen tappioitta ja kirjautti 20 peräkkäisen voittonsa kaataessaan Växjön 4–0. FC Rosengårdin kauden maaliero on hurja 86–5. Sillä on jo seuraavalla kierroksella mahdollisuus varmistaa mestaruus, vaikka kuusi kierrosta on vielä pelaamatta. Rosengårdin neljänteen maaliin esityön tehnyt Ria Öling oli tuttuun tapaan avauskokoonpanossa tullen vaihtoon muutama minuutti ennen loppua ja Anni Hartikainen juoksi kentälle vartti ennen loppua. Växjöltä Mimmi Nurmela kirjautti täydet minuutit.

Vittsjö joutui kokemaan Kristianstadin vahvan vireen, kun Vittsjö taipui kotonaan 0–1. Julia Tunturi ja Linda Sällström pelasivat koko ottelun. Vittsjö on tällä hetkellä kymmenentenä.

Örebro otti tärkeän voiton kukistaessaan vieraskentällä Piteån 1–0. Minea Lassas, Sanni Ojanen ja Sara Ikonen pelasivat voittajilta koko pelin ja Viivi Ollonqvist tuli kentälle 20 minuuttia ennen loppua. Karsijan paikalla oleva Örebro kuroi eron kuiville kuuteen pisteeseen.

Anna Koivusen selän taakse tehtiin kaksi osumaa, kun Brommapojkarna pelasi AIK:n vieraana 2–2-tasapelin. Brommapojkarnan avausmaalin syöttänyt Adelina Engman pelasi reilun tunnin. Brommapojkarna on juuri Örebron edellä.

Dana Leskisen IFK Norrköping nousi lisäajalla 2–2-tasapeliin Djurgårdenin vieraana. Leskiselle komennettiin vaihtoon viimeisellä kympillä.

Tiia Peltonen pääsi juhlimaan Tanskan liigan kärkiottelun voittoa, kun Fortuna Hjörring aiheutti Emmi Sirenin FC Nordsjällandille sen kauden ensimmäiset pistemenetykset 2-0-voitolla. Samalla Fortuna nousi sarjan kärkipaikalle. Peltonen pelasi koko pelin ja Siren otettiin vaihtoon kymmenen minuuttia ennen loppua.

Italian Serie A:ssa Nora Heroum tuli tauolla kentälle, mutta Sampdoria taipui Fiorentinan vieraana 0–4. Sampdoria on kolmen ottelun jälkeen edelleen voitoitta.

Sanni Franssi pelasi koko pelin, kun Real Sociedad voitti vieraskentällä Levanten 2–1. Voitto oli Real Sociedadille kauden ensimmäinen.

Natalia Kuikka kirjautti täydet minuutit, kun Chicago Red Stars vankisti asemiaan pudotuspelitaistelussa voittamalla San Diego Waven 1–0. Red Stars on NWSL:ssä kuudentena.

Viime viikolla käynnistyi myös Mestarien liigan toinen karsintakierros, jossa otteluparien voittajat etenevät lohkovaiheeseen.

Tinja-Riikka Korpela kohtasi entisen seuransa, kun Servette matkasi AS Roman vieraaksi. Servette joutuu lähtemään kotiotteluunsa 1–3-takaa-ajoasemasta.

Anna Tammisen ja Eva Nyströmin Hammarby joutui niin ikään takaa-ajoasemaan, kun Bajen hävisi kotonaan Benficalle 1–2. Toinen osaottelu pelataan Lissabonissa keskiviikkona.

Katariina Kosola toipuu vielä loukkaantumisesta, kun Häcken aloitti karsintakierroksen komealla 1–0-voitolla Arsenalista. Ottelupari ratkaistaan torstaina Lontoossa.