Usean suomalaispelaajan seurajoukkue taistelee sarjanoususta

Oliver Antman teki kauden kolmannen maalinsa Tanskan liigassa, kun FC Nordsjaelland jatkaa mestaruustaistelua. MLS:ssa Robin Lod jatkaa hurjaa menoaan – Robert Taylor teki vahvan paluun pelikentille.

Anssi Suhosen HSV palasi viikonloppuna voittokantaan.Kuva: Ⓒ Jyri Sulander /SPL

30.4.2024 klo 12:44

Oliver Antman sai komennuksen kentälle 71. minuutilla ja kiitti luottamuksesta vain seitsemän minuuttia myöhemmin tuomalla FC Nordsjaellandin 1–1-tasalukemiin Bröndbytä vastaan. Tasapeli piti Nordsjaellandin mestaruushaaveet elossa – joukkue on kuusi pistettä Bröndbyn perässä, kun sarjaa on viisi kierrosta jäljellä. Carljohan Eriksson kannusti omiaan penkiltä käsin.

Robert Taylor teki vahvan paluun takaisin tositoimiin muutaman viikon tauon jälkeen, kun hän ruokki Lionel Messin maalintekoon. Inter Miami voitti New Englandin 4–1 – joukkue pitää itäisessä konferenssissa kärkipaikkaa.

Robin Lodin loisto-otteet saivat jatkoa, kun hän syötti yhden Minnesotan maaleista 2–1-voitossa Sporting Kansas Citystä. Lod on yhdeksään peliin tehnyt kolme maalia ja antanut kuusi maalisyöttöä. Teemu Pukki tuli ottelussa tauolla vaihtoon. Minnesota on läntisessä konferenssissa neljäntenä vain pisteen päässä kärkijoukkue Real Salt Lakesta.

Matti Peltola pelasi reilun tunnin DC Unitedin kaataessa Seattle Soundersin 2–1. Voitolla DC United katkaisi kahden ottelun tappioputken.

Jere Uronen kirjautti tuttuun tapaan koko ottelun Charlotten takalinjoilla, mutta New York City oli kotikentällään vahvempi lukemin 2–1.

Bundesliigassa Lukas Hradeckyn Leverkusen ei suostu häviämään, vaikka mestaruus varmistui jo pari kierrosta sitten. Leverkusen oli jälleen tappioasemassa, kun lisäaika oli täynnä, mutta niin vain mestari nousi tasoihin välttäen tappion. 2–2-tasapeli Stuttgartia vastaan oli Leverkusenin 46. peräkkäinen ottelu ilman tappiota.

2. Bundesliigassa nähtiin suomalaisittain kaksijakoinen ottelu. Anssi Suhosen HSV jatkaa taistelua noususta, mutta samalla Robert Ivanovin Eintracht Braunschweig suistui entistä suurempaan ahdinkoon HSV:n voittaessa joukkueiden välisen ottelun 4–0.

Noin vartti ennen loppua kentälle juossut Suhonen syötti HSV:n neljännen osuman, ja Ivanov otettiin kentälle loppuminuuteiksi. HSV on neljän pisteen päässä nousukarsintapaikasta, kun kolme kierrosta on pelaamatta. Braunschweigilla suora putoaminen uhkaa kolmen pisteen päässä, ja karsijan paikkaan on kahden pisteen turvatyyny.

Joel Pohjanpalo syötti Venezian tasoitusmaalin 2–1-voitossa Cremonesesta. Venezia jatkaa taistelua suorasta noususta ollen nyt pisteen Comoa perässä. Parman suora nousu on sinettiä vaille selvä, kun se kohtaa sarjaa viiden pisteen erolla Comoon kolme kierrosta ennen runkosarjan loppua. Maalipörssiä johtava Pohjanpalo ja Jesse Joronen pelasivat koko ottelun.

Englannissa Leedsin nousuhaaveet Valioliigaan kokivat ison kolauksen, kun se hävisi QPR:n vieraana 0–4. Glen Kamaran kirmasi loppuminuuteiksi kentälle. Leicester varmisti samalla suoran nousun – toinen suoran nousijan paikka jaetaan Leedsin ja Ipswichin kesken. Joukkueet ovat tasapisteissä, mutta Ipswichillä on peli vähemmän pelattuna, kun Leedsillä on enää yksi ottelu pelaamatta.

League Onessa Viljami Sinisalo ja Ilmari Niskanen saivat kautensa päätökseen Exeter Cityn hävitessä Oxford Unitedille 1–2. Sinisalo oli joukkueensa ehdoton ykkösvahti torjuen 45 ottelussa tällä kaudella – mies myös valittiin Exeterin kauden pelaajaksi. Niskanen sai alleen ehjän kauden pelaten 33 ottelussa, joista 27:ssa hän oli avauskokoonpanossa.

Richard Jensen hyppäsi kentälle 74. minuutilla, kun Aberdeen otti tärkeän 1–0-voiton Motherwellista. Voitolla Aberdeen repäisi jo turvallisen tuntuisen kahdeksan pisteen kaulan karsijan paikkaan, kun Skotlannin liigaa on vielä pelaamatta neljä kierrosta.

Djurgården katkaisi kahden ottelun orastavan tappioputkensa kaataessaan GAIS:n 1–0. Miro Tenho luuti tukholmalaisten alakerrassa koko pelin.

Hugo Keto joutui antautumaan kerran, kun Sandefjord taipui Fredrikstadin vieraana lukemin 0–1. Sandefjord jahtaa edelleen avausvoittoaan ja on Norjan liigan häntäpäässä.

Sarjatasoa alempana Daniel Håkansin hieno alkukauden maalivire ei saanut jatkoa Vålerengan hävitessä Mjöndalenin vieraana 3–5. Håkans uurasti koko ottelun.

Kaan Kairinen sai maalisyötön, kun Sparta Praha päätti Tshekin liigan runkosarjan 4–1-voittoon Sigma Olomoucista. Kairinen sai tuttuun tapaan täyden pelin tililleen. Sparta lähtee ylempään loppusarjaan neljän pisteen johtoasemasta.

Puolassa Cracovia otti tärkeän pisteen pelatessaan maalittoman tasapelin Lech Poznanin vieraana. Cracovia on kaksi pistettä putoamisrajan yläpuolella, kun neljä kierrosta on jäljellä. Benjamin Källman pelasi koko pelin – Arttu Hoskonen oli sivussa kokoonpanosta.

Niilo Mäenpää sai kauden ensimmäisen 90-minuuttisen, mutta siitä huolimatta Warta Poznan hävisi Piast Gliwicen vieraana 0–2. Warta joutuu niin ikään taistelemaan vielä sarjapaikkansa puolesta, sillä joukkue on vain pisteen Cracovian edellä.

Nikolai Alhon Volos varmisti sarjapaikan Kreikan liigassa voitettuaan Panserraikosin 1–0. Alho sai tililleen täydet minuutit.

Ranskan Ligue 2:ssa Paris FC otti nousuhaaveidensa kannalta tärkeän voiton kaataessaan Angersin 3–1. Tuomas Ollila juoksi viimeisiksi minuuteiksi varmistelemaan johtoa. Paris FC on viidentenä kiinni viimeisessä nousukarsintapaikassa. Neljän pisteen sisään niskaan hengittää kolme joukkuetta, kun kolme kierrosta on vielä jäljellä.