Tinja-Riikka Korpelasta Italian mestari

Aiemmin urallaan Korpela on voittanut mestaruuden kahdesti sekä Suomessa että Norjassa ja kertaalleen Saksassa. Ruotsin kentillä Anni Hartikainen sai maalitilinsä auki.

Korpelasta voi tulla tuplamestari, sillä AS Roma pelaa toukokuussa Italian cupin finaalissa.Kuva: AS Roma

29.4.2024 klo 20:00

Tinja-Riikka Korpelan AS Roman mestaruus ratkesi, vaikkei joukkue pelannut viikonloppuna, sillä Roman lähin uhkaaja Juventus hävisi Interille. Näin ollen joukkueiden välinen ero on 11 pistettä, kun Juventuksella on kolme peliä jäljellä.

Alemmassa loppusarjassa Oona Seveniuksen Como pelasi 1–1-tasapelin Napolin vieraana. Sevenius tuli viimeisellä minuutilla vaihtoon.

Kerttu Karresmaa sai komennuksen Sampdorian tolppien väliin 2–2-tasapelissä Pomiglianoa vastaan. Nora Heroum tuli loppuhetkillä vaihdosta kentälle.

Sekä Comon että Sampdorian sarjapaikat ovat varmoja.

Ruotsissa Anni Hartikainen avasi maalitilinsä FC Rosengårdin paidassa, kun joukkue jatkoi puhtaalla pelillä kaataessaan AIK:n 3–0. Hartikainen tuli reilun tunnin jälkeen kentälle ja ehti olla tositoimissa vain muutaman minuutin ennen verkon heilumista. Ria Öling pelasi Rosengårdin riveissä koko pelin. AIK:lla Monica Hagström pelasi koko ottelun ja Silja Jaatinen tuli vaihtoon 59. minuutilla.

Hammarby jatkaa niin ikään voittojen tiellä voitettuaan Kristianstadin vieraskentällä lukemin 2–0. Anna Tamminen loukkaantui ensimmäisen puoliajan lopussa – Eva Nyström pelasi koko pelin.

Anna Koivunen nollasi Vittsjön suomalaiset, kun Brommapojkarna nappasi selvän 4–0-voiton. Vittsjöltä Heidi Kollanen pelasi koko ottelun, Julia Tunturi tuli tauolla vaihtoon ja Linda Sällström sai vastuuta 72 minuuttia.

Växjö kaatoi kotonaan Linköpingin 2–1 Jenny Danielssonin urakoidessa voittajille 70 minuuttia. Vilma Koivisto tuli Linköpingiltä vaihtoon samaan aikaan.

Katariina Kosola juoksi kentälle vartti ennen loppua, kun Häcken aiheutti Piteålle sen kauden avaustappion – Häcken voitti 3–1.

Norjassa Lilleström jätti Åsanen vaille mahdollisuuksia ottamalla kotonaan 3–1-voiton. Oona Siren sai koko pelin tililleen – Emma Peuhkurinen tuli 69. minuutilla vaihtoon.

Joanna Tynnilä kirjautti koko pelin Brannin kaataessa vieraskentällä Stabäkin 1–0. Lilleström ja Brann ovat tasapistein kolmantena sarjassa.

Emmi Sirenin FC Nordsjaelland otti tiukan otteen Tanskan cupin finaalipaikasta, kun se murskasi välierien avausosassa Nästvedin maalein 7–0. Nea Lehtolan Bröndby joutuu sen sijaan lähtemään toiseen osaotteluun 1–2-tappioasemasta, kun AGF oli vahvempi avauskohtaamisessa.

Eveliina Summanen ja Olga Ahtinen olivat Tottenhamin avauskokoonpanossa Spursin tasatessa pisteet Brightonin kanssa maalein 1–1. Tottenham on sarjassa kuudentena.

Jutta Rantala jäi ilman maaleja, kun Leicester hävisi Manchester Unitedille 0–1. Ottelu oli Leicesterille kuudes peräkkäinen ilman voittoa – joukkue on nyt kymmenentenä.

Lotta Lindström oli avauskokoonpanossa pelaten 82 minuuttia, kun London City Lionesses voitti Lewes FC:n 3–2. Lionesses sijoittui Championshipissä kahdeksanneksi.

NWSL:ssa Natalia Kuikka joutui tunnustamaan entisen seuransa paremmakseen – Portland Thorns haki Chicago Red Starsin vieraana 2–0-voiton. Kuikka sai tililleen koko ottelun.

Sanni Franssin Real Sociedadin voitottomien otteluiden putki Espanjan liigassa, kun se hävisi Atletico Madridille 0–2. Real Sociedad on nyt pelannut yhdeksän peräkkäistä ottelua ilman voittoa. Franssi tuli loppuhetkillä kentälle.

Belgiassa Milla-Maj Majasaari piti maalinsa jälleen puhtaana, kun Anderlecht pelasi maalittoman tasapelin Standard Liegeä vastaan. Anderlect johtaa sarjaa tasapistein Leuvenin kanssa.

Ranskan liigassa Katriina Talaslahti joutui antautumaan kolmasti entistä seuraansa vastaan Le Havren taivuttua Fleury 91:lle lukemin 1–3.